Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
328
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, oszthatóság
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

a, igaz

b, hamis (pl. 12)

c, igaz

2,

Megkeressük 60 osztóit.

60 = `2^2*3*5`

15 = `3*5`

A 4 jó lesz.

3,

54 = `2*3^3`

156 = `2^2*3*13`

2-vel, 3-mal, 6-tal tudunk egyszerűsíteni.

4,

`54/156` = `(cancel(2)*cancel(3)*3*3)/(cancel(2)*2*cancel(3)*13)` = `(3*3)/(2*13)` = `9/26`
0