Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
443
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

4,

a, Titkárnak választhatunk 28-ból, a többiből 27, 26, 25, 24 közül. Ez összesen:

`28*27*26*25*24` = 11 793 600-féleképpen lehetséges.

b, A titkárt 28-ból választjuk, a többinél a sorrend nem számít, vagyis `28*(27*26*25*24)/(4*3*2*1)`, tehát az előzőt osztod még 24-gyel.

5,

a,

Az 1. nyereményt 16 főből választjuk ki, a másodikat 15-ből, stb.

`16*15*14*13*12` = 524 160-féleképpen sorsolhatjuk ki.

b,

Mindegyik tárgyat 16 tanuló kaphatja, tehát

`16*16*16*16*16` = `16^5` = 1 048 576-féleképpen lehet kisorsolni.

6,

Mindegyik helyre 6-féle számjegy kerülhet, ez `6^4` = 1296-féle szám.

7,

`26*26*26*10*10*10` = 17 576 000-féle rendszámtábla készíthető.

8,

10 számjegyből kell hármat kiválasztani, mint a lottósorsolásnál.

`C_(10)^3` = `((10),(3))` = `(10!)/(7!*3!)` = `(10*9*8)/(3*2*1)` = 120 lehetőség van.
0