Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség matekban

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

10,

Első helyi értékre választhatunk 8-ból (0 és 7 nem lehet). A többi helyre pedig 9-ből (0-9-ig tíz van, de 7 nem lehet). Ez összesen:

`8*9^6` = 4 251 528 szám van.

11,

Összesen van `9999999-1000000+1` = 9 000 000 db hétjegyű szám, de kiszámolhatod úgy is, hogy első helyre 9 szám kerülhet, a többire 10; ez pedig `9*10^6` ; ebből kivonva az előző feladatban kapott eredményt, megkapjuk azt a számot, ahány darab hétjegyű szám szám van, amiben van hetes.

9 000 000 - 4 251 528 =

12, Mindegyik helyre 6 szám közül választhatunk, ez összesen `6^6` szám.

b,

Első helyen 6, másodikon 5, stb. Az ilyen kimenetelek száma:

`6*5*4*3*2*1` = 6! = 720 db
1