Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatarozd meg a megadott szamok legnagyobb közös osztóját!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
485
a, 72; 108:
b, 375; 1800;
c, 5544; 42075;
d, 2250; 468; 2100;

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
a) `72 = 2^3 * 3^2, 108 = 2^2 * 3^3`
`"lnko"(72, 108) = 2^2 * 3^2 = 36`

b) `375 = 3 * 5^3, 1800 = 2^3 * 3^2 * 5^2`
`"lnko"(375, 1800) = 3 * 5^2 = 75`

c) `5544 = 2^3 * 3^2 * 7 * 11, 42075 = 3^2 * 5^2 * 11 * 17`
`"lnko"(5544, 42075) = 3^2 * 11 = 99`

d) `2250 = 2 * 3^2 * 5^3, 468 = 2^2 * 3^2 * 13, 2100 = 2^2 * 3 * 5^2 * 7`
`"lnko"(2250, 468, 2100) = 2 * 3 = 6`
Módosítva: 4 éve
1

Ebbe mi a felső oktatás? xdd
-2