Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segítsetek!!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
550
Bontsd fel prímszámok szorzatára az alabbi szamokat!
168
768
2008
4500
2592
13464
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kerlek
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
168 = `2*2*2*3*7` = `2^3*3*7`

768 = `2*2*2*2*2*2*2*2*3` = `2^8*3`

2008 = `2*2*2*251` = `2^3*251`

4500 = `2*2*3*3*5*5*5` = `2^2*3^2*5^3`

2592 = `2*2*2*2*2*3*3*3*3` = `2^5*3^4`

13464 = `2*2*2*3*3*11*17` = `2^3*3^2*11*17`
Módosítva: 4 éve
1