Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segítsetek!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
452
Milyen számot írhatunk az ismereten betű helyére, hogy a 124513x4 oszthato lenyen.
a, 3-mal?
b, 4-gyel?
c, 6-tal?
d, 9-cel?
e 12 -vel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
??
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) "Azok a számok oszthatók 3-mal, amelyeknek a számjegyeinek összege is osztható 3-mal."
`1+2+4+5+1+3+x+4 = x+20 => x = 1; 4; 7`

b) "Azok a számok oszthatók 4-gyel, amelyeknek az utolsó két számjegyéből képzett kétjegyű szám is osztható 4-gyel."
`4 | bar(x4) => x = 0; 2; 4; 6; 8`

c) "Azok a számok oszthatók 6-tal, amelyek 2-vel és 3-mal is oszthatóak."
`x = 1; 4; 7`, mivel `x` értékétől függetlenül páros a keresett szám

d) "Azok a számok oszthatók 9-cel, amelyeknek számjegyeinek összege is osztható 9-cel."
`x = 7`

e) "Azok a számok oszthatók 12-vel, amelyek 4-gyel és 3-mal is oszthatóak."
`x = 4` (tehát, ami az a)-nál és a b)-nél is megoldás volt)
Módosítva: 4 éve
2