Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matek feladatokban segítség

81
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Ponthalmazok, segítség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Képek: https://imgur.com/a/7SBef7Z

4) A 3-as feladatban láthattuk azokat a pontokat (egyenes), amelyek azonos távolságra vannak `P`-től és `Q`-tól, tehát a sík többi pontjai vagy az egyik ponthoz vannak közelebb, vagy a másikhoz, mivel az azonos távolságra lévő pontok egy egyenest alkotnak, ami pontosan kétfelé szeli a síkot.

10)-11) A 4 pont `y` koordinátáinak pontos értékét úgy kaphatjuk meg, ha a `B` kör egyenletébe behelyettesítjük az `A`-hoz tartozó egyenes két értékét. Vagyis a pontos érték `(+-2)^2+y^2 = 9 => y = +-sqrt 5 ~~ +-"2,236"`

11) Az `A\\B` halmaz szinte ugyanaz, mint az `A` halmaz, leszámítva azt a 4 pontot, amit az előző feladatban határoztunk meg, ezért külön az `A`-t nem tudtam jelölni a képen.

12) `H = {-3<x<3 ^^ -1<y<2}` (az `^^` ést jelent)

Mellesleg ez közel sem egyetlen feladattal egyenértékű kérdés mennyiség volt. Máskor ne így ömlesztve tedd fel a kérdéseidet légy szíves, mert ezt így egyszerre túl nagy falat megválaszolni.
Módosítva: 2 hete
1