Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatokban segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
488
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, segítség, Ponthalmazok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Képek: https://imgur.com/a/7SBef7Z

4) A 3-as feladatban láthattuk azokat a pontokat (egyenes), amelyek azonos távolságra vannak `P`-től és `Q`-tól, tehát a sík többi pontjai vagy az egyik ponthoz vannak közelebb, vagy a másikhoz, mivel az azonos távolságra lévő pontok egy egyenest alkotnak, ami pontosan kétfelé szeli a síkot.

10)-11) A 4 pont `y` koordinátáinak pontos értékét úgy kaphatjuk meg, ha a `B` kör egyenletébe behelyettesítjük az `A`-hoz tartozó egyenes két értékét. Vagyis a pontos érték `(+-2)^2+y^2 = 9 => y = +-sqrt 5 ~~ +-"2,236"`

11) Az `A\\B` halmaz szinte ugyanaz, mint az `A` halmaz, leszámítva azt a 4 pontot, amit az előző feladatban határoztunk meg, ezért külön az `A`-t nem tudtam jelölni a képen.

12) `H = {-3<x<3 ^^ -1<y<2}` (az `^^` ést jelent)

Mellesleg ez közel sem egyetlen feladattal egyenértékű kérdés mennyiség volt. Máskor ne így ömlesztve tedd fel a kérdéseidet légy szíves, mert ezt így egyszerre túl nagy falat megválaszolni.
Módosítva: 4 éve
1