Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, halmazok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8.
a) `(E uu F) \\ G`
b) `(H uu I) nn K`

9. (ezek közül vagy pontosan csak az első vagy csak az utolsó igaz, vagy az összes, mivel ha `E = D <=> E sub D ^^ D sub E`)
a) Igaz, mivel `D` elemei az összes félnél nem nagyobb abszolút értékű törtek és `E` elemei mind ilyenek
b) Hamis
c) Hamis

10. Ha a sakk versenyen részt vevők halmaza `S`, a rajzversenyen részt vevőké pedig `R`, akkor
`abs(S uu R) = 27`, `abs(S nn R) = 6`, `abs S = 17`
`abs R = abs(S uu R) - abs S + abs(S nn R) = 27 - 17 + 6 = 16`

11. `["Azonosságok: " C\\(B\\A) = (C\\B) uu (C nn A); (B\\A) uu C = (B uu C) \\ (A\\C)]`
`abs(A nn B) = abs A - abs(A\\B) = 20 - 13 = 7`, mivel `abs A - abs(A\\B) = abs(A \\ (A\\B)) = abs((A \\ A) uu (A nn B)) = abs(A nn B)`
`abs(A uu B) = abs(A\\B) + abs B = 13+30 = 43`, mivel `(A\\B) nn B = O/ => abs(A\\B) + abs B = abs((A\\B) uu B) = abs((A uu B) \\ (B\\B)) = abs(A uu B)`

12. A 4 elemből mindegyik elem vagy belekerül, vagy nem az adott részhalmazba. Ez 2 lehetőség elemenként, vagyis `2^4`. Ha egyik elem se kerül a részhalmazba, az az üres halmaz, ami minden halmaznak részhalmaza. Ha pedig mindegyik elem belekerül, akkor az eredeti halmazt kapjuk vissza, viszont minden halmaz önmaga részhalmaza is egyben, így ezek mind érvényes részhalmazok. Tehát `2^4 = 16` darab részhalmaza van egy 4 elemű halmaznak.
Módosítva: 4 éve
1