Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, felsőoktatás

242
Valaki nem tudja hogy anélkül hogy lennének fizikából jegyeim, tudok-e menni egyetemre fizikát tanulni?

10-es diák vagyok.

Mivel technikumba járok és a szakomat abban az évben tették át másik ágra amikor el kezdtem a tanulmányaimat, így a fizika oktatást "elvették" tőlünk. Szerencsére van egy jó fej fizika tanár az iskolában aki odaadja a fizika dogákat (Az évfolyamom összes dogáját) hogy kitölthessem őket, és szerinte jobban állok mint azok akik fizikát tanulnak (főleg azért mert engem érdekel is). Matekból is szín ötös vagyok és előre is haladok az anyaggal mivel az is "magába szívott". Most például (a fizika miatt is) integrálni és deriválni szoktam meg néha a mátrixokkal is ismerkedek. Ezen információk alapján emelt szintű matek és fizika érettségit szeretnék tenni, valamint egy emelt angolon gondolkozok mivel már megvan a nyelvvizsgám belőle.

Az ELTE honlapján nem láttam hogy kellene-e fizika jegy hogy azt tanuljak tovább de nem vagyok benne biztos így itt is azért megkérdezem hátha valaki jártas a témában.

Előre is köszönöm a választ!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Egyéb

Válaszok

2
Én úgy tudom, hogy ha érettségizel belőle az bőven elég... Alapból is szerintem az érettségi többet számít, inkább azt nézik, mint egy sima év végi osztályzatot. De aligha vagyok naprakész a témában. Más majd remélem kijavít ha nem így van.

Egyébként simán írhatsz is ám nekik emailt... Valami eltés felvételizős email címet keress, és ott szerintem bőven megérdeklődheted ezt, biztos segítenének.
Módosítva: 1 éve
2

Nem szükséges egyáltalán. A sima TTK-s szakokon, elfogadják bármelyik természettudományos tantárgyat.
Pl: ELTE-Biológia szakon is elfogadjáka fizikát-kémiát, ha nem akarsz nem is muszáj belőle érettségizned/jegyednek se lennie. Az már más kérdés, hogy jobban jársz vele, ha abból érettségizel, és azt tanulod egy ideig amilyen szakra akarsz jelentkezni. Na persze, ha ez a tudás neked megvan így is, akkor nincs semmi akadálya.
Módosítva: 1 éve
2