Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS átlagsebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
1120
András a közeli postaládáig 5 m/s, visszafele csak 3 m/s átlagsebességgel halad. Milyen messze van a postaláda, ha András 20 perc alatt megfordul, és a postaládánál gyakorlatilag nem időzik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Átlagsebesség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
20 perc = 1200 másodperc.
Odafelé megy `t` másodpercig, visszafelé `(1200-t)`-ig. A postaláda `s` távolságra van:
`v_1 = 5\ m//s`
`v_2 = 3\ m//s`
Oda: `s = v_1·t = 5·t`
Vissza: `s = v_2·(1200-t) = 3·(1200-t)`

Van ez az utolsó 2 egyenlet, oldd meg.
1