Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segitsetek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
413
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`c^2=a^2+a^2` = `2*a^2`

a,

`c=a*root()(2)` `rightarrow` `a=c/root()(2)` = `10/root()(2)` = `5*root()(2)` `approx` 7,07 cm

b,

K = 2a + c = `10+10*root()(2)` `approx` 24,14 cm

c,

T = `a^2/2` = `(5*root()(2))^2/2` = `50/2` = 25 `cm^2`

Ez akkor igaz, ha 10 cm van írva átfogónak (grafológus sajnos nem vagyok). Ha nem annyi, akkor a megadott értéket írd c helyére.
1