Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos fizika hazi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
703
Holnapra kesznek kene lennem pls valaki segitsem megoldani

Egy autó 6,9 m/s² gyorsulásra képes hány km/h sebességre gyorsul 6mp alatt?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
v=6.9*6=41,4m/s

1

Csak a teljesség kedvéért: (a kérdés km/h volt)

`v = a*t = "6,9"` `"m"/cancel ("s"^2)_"s" * 6` `cancel "s" = "41,4"` `"m"/"s" = "41,4" * (1/1000)/(1/3600)` `"km"/"h" = "41,4" * 3600/1000` `"km"/"h" = "41,4" * "3,6"` `"km"/"h" = "149,04"` `"km/h"`
Módosítva: 4 éve
2