Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy fura gondolat matekból

304
Olyanra van lehetőség, hogy 10 évfolyamos vagyok és nem buktam meg matekból, sőt, de, járok egy magántanárhoz aki annyira elvette az önbizalmamat, hogy a következő tanév anyagából szeretnék tenni "pótvizsgát"? Ezt úgy gondoltam, hogy befáradok az iskolába azokkal a tanulókkal, akik 11 évfolyam követelményeinek nem tettek eleget, és én 10 évfolyamos létemre kitöltöm azt pótvizsga feladatsort, (amit az eggyel felettem lévő évfolyam tölt ki) mivel kíváncsi vagyok a jelenlegi tudásomra. Szüleimnek előadtam a gondolatomat, nem örültek neki.. Lehet, hogy nem vagyok normális??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Egyéb

Válaszok

3
Szerintem jobban jársz, ha pihensz kicsit.
0

Van egy könnyebb megoldás is. Jelentkezel októberre osztályozó vizsgára, így valamikor novemberben kell bemenned vizsgázni a teljes 11. évfolyamos matekból. Ez olyan lesz, mint az érettségi, kell húznod tételt és kapsz egy feladatsort, amit meg kell oldanod. Én is ezt csináltam, csak annó fizikából.
0

Egyáltalán nem fura az, ha érdekel a matek. Maximum szokatlan lenne ilyet csinálni, de kit érdekel. Az ember annyi mindenről marad le az életben, mert fél attól, hogy mások vajon mit szólnának hozzá. Kit érdekel, hogy ki mit gondol, hogy ha te ezt akarod. Itt csak annyit kell mérlegelni, hogy te mit akarsz, hogy mire akarsz fókuszálni az életben. Ha szerintem megéri a matek ezt a figyelmet a részedről, akkor csináld. Miért ne? Ki állíthat meg? Majd pont azt szólnák le, aki odateszi és foglalkozik egy tantárggyal. Elég szégyenletes volna.

Ha ezt akarod csinálni, akkor keress egy jófej matek tanárt, és beszéld meg vele. Nem értem, hogy a szüleidnek mi baja van ezzel. Nyilván ha emiatt buknál el valamit, vagy kerülnél bajba miatta, akkor azért kétszer is meg kéne gondolni, de szerintem ha semmi hátulütője nincs, akkor nem értem mi baj van ezzel. Vannak akik az egész életüket egy bizonyos dolognak szentelik. Az egészet! És ők se kevesebbek senki másnál. Ha neked a matek az, akkor hajrá. Habár, nem épp egy egyszerű témakör, de szerintem egy ilyen lépésen még nem múlik semmi. Legalább ha megpróbálod tudni fogod, hogy megérte-e, hogy tényleg hasznos volt-e.

Különben meg versenyekre is járhatsz. Na az az igazi nagyfalat!! Egy sima pótvizsga lófütty ahhoz képest. Szerintem ez lenne inkább a neked illő. És ha jó vagy benne, akkor még ösztöndíjakat, meg miegymást is lehet belőle szerezni (azt hiszem). A lényeg, hogy egy matek verseny pont ezért van: jó matekosoknak... Ez a célja.
Módosítva: 1 éve
3