Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feszültség, feszültségmérés

Főoldal » Általános iskola » Fizika
676
Valaki tudja, hogy ezekhez mi a válasz? Indokot is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Bianka, próbáld kitalálni ezekből:

1) A zsebtelep 4,5 voltos.
1 V = 1000 mV
Akkor 4,5 V hány mV ?

2) 1 kV = 1000 V
1/10 kV = 1000/10 V
vagyis
0,1 kV = 100 V
Akkor hány kV lehet 600 V (ami ennek a 6-szorosa?)

3) A 12 V méréshatár azt jelenti, hogy a maximális kitérés éppen 12 V.
Mennyi ennek a 3/4-e?
0