Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
406
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
9) `64:8 + 36:4 = 8 + 9 = 17`

10) Itt érdemes azt észrevenni, hogy a "korkülönbség" az egér és a macska között mindig ugyanannyi lesz, mindegy mennyi idő telik el. Láthatjuk, hogy a macska született előbb, hiszen ő az idősebb, mivel `37>32`, és méghozzá `37-32 = 5` nappal idősebb. Vagyis ha az egér 1 év 40 napos, akkor a macska továbbra is 5 nappal idősebb nála, vagyis 1 év 45 naposnak kell lennie!

11) Itt a feladat pongyolán azt sugallja, hogy ezek az üvegek 1 literesek, noha ezt sehol nem állítja, de a feladat megoldhatósága miatt tételezzük fel, hogy ez a helyzet. Vagyis a 12 darab üveg paradicsomlé, az feltételezhetően `12` `l` paradicsomlét jelent, a 6 üveg szörp, pedig `6` `l` szörpnek felel meg. Ekkor az összetört üvegek száma:
`12:4 + 6:3 = 3 + 2 = 5` azaz `5` `l` folyt el az egérvadászat közben.
Módosítva: 4 éve
1