Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

21 század világa

219
Csak én érzem úgy, hogy a különböző szakmák nagyon elhúzódtak "tech" irányba? Pl. egy hőerőműben az irodában a dolgozó emberek kenik-vágják a programozást.??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Informatika

Válaszok

2
Magyarországon annyira nem, itt sokan még olvasni is nehézségekkel tudnak, de egyébként igen, a világ erre halad és ahogy terjedni fog az automatizáció, mesterséges intelligencia úgy egyre több területen lesz szükség valamilyen minimális informatikai ismeretre.
Mellesleg ezeken a területeken még nagyon alap programozási képességekről beszélhetünk csak, mivel leginkább arról van szó, hogy kész kódod kell tudniuk használni, hogy egy előre leprogramozott algoritmussal modellezzenek valamit például. Többek között ezért is mondják sokan, hogy minél előbb el kellene kezdeni tanítani a programozást az iskolában.
0

Noha egyetértek az előttem szólóval, azért azt mégis csak kötve hiszem, hogy az irodai munkásoknak tudniuk kéne programozniuk, vagy tudnak egyáltalán. :D Inkább a gépekkel, eszközökkel, járművekkel foglalkozó embereknek kellhet talán egyre inkább konyítaniuk egy kis "programozást" a szakmájuk végzése közben. De irodai munkás, könyvelő, ügyintéző, ügyvéd, bíró, stb... továbbra sem igényli az ilyet. Tény, hogy egyre több mindenhol van jelen, egyre több minden programozható, de attól még vannak olyan munkák, amiknek továbbra sem része ez.
0