Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matek

84
Elnézést kérek a nyári zavarásért. Hetedik osztályos vagyok, következő tanévben megyek nyolcadikba. Az iskolában az egyenleteket tanultuk, júniusban írtunk témazárót. Június elején feleltetett a tanárnő a táblánál, és volt egy értelmezési tartományos feladat. (Esetben az osztó nem lehet 0). Tehát elvégeztem a feladatban (a nevezőben lévő) elsőfokú egyenletet, majd a rend kedvéért elvégeztem a számlálóban lévő hiányos másodfokú egyenletet megoldóképlet alkalmazásával. A feleletem természetesen ötös lett, de a tanárnő nagyon meglepődött ezen, hogy hetedik osztályos diákként tudom a megoldóképletet. Tanév végén négyes és ötös között álltam 4,80-tól adja meg az ötöst, és 4,76-ra álltam. Ezekben az esetekben úgy szokott eljárni, hogy órai munka, aktivitás alapján dönt. Órákon mindig aktív vagyok, fent van a kezem, minden házi feladatom tükrözi a minőségi munkát. Úgy gondolom, hogy a megoldóképletes húzásom miatt nem kaptam meg az ötöst. Ön mit gondol erről?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Igen, én őszintén sajnálom, hogy nem kaptad meg az ötöst! Ha én lettem volna Tanár, én megadtam volna, bár azt azért eléggé furának tartom, hogy 4,80-tól és nem 4,50-től lehet nálatok jelest kapni! :(
Amikor én voltam középiskolás még így voltak az osztályzatok. De akkor azt is gondolom, nagyon erős iskola a Tiéd!

Lehet hogy nem megoldóképlettel, hanem teljes négyzetté való kiegészítéssel kellett volna azt a feladatot megoldani és akkor most nem lettél volna bajban, de ez csak az Én meglátásom!
Üdvözlettel és jó nyaralást kívánva: Ármós Csaba Debrecenből (46 éves kémia, matematika korrepetáló)

Ui.: Ha jól emlékszem én is 4-es voltam matekból hetedik évvégén, de 8-adikban már jelest kaptam!
1