Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

202
Elnézést kérek a nyári zavarásért. Hetedik osztályos vagyok, következő tanévben megyek nyolcadikba. Az iskolában az egyenleteket tanultuk, júniusban írtunk témazárót. Június elején feleltetett a tanárnő a táblánál, és volt egy értelmezési tartományos feladat. (Esetben az osztó nem lehet 0). Tehát elvégeztem a feladatban (a nevezőben lévő) elsőfokú egyenletet, majd a rend kedvéért elvégeztem a számlálóban lévő hiányos másodfokú egyenletet megoldóképlet alkalmazásával. A feleletem természetesen ötös lett, de a tanárnő nagyon meglepődött ezen, hogy hetedik osztályos diákként tudom a megoldóképletet. Tanév végén négyes és ötös között álltam 4,80-tól adja meg az ötöst, és 4,76-ra álltam. Ezekben az esetekben úgy szokott eljárni, hogy órai munka, aktivitás alapján dönt. Órákon mindig aktív vagyok, fent van a kezem, minden házi feladatom tükrözi a minőségi munkát. Úgy gondolom, hogy a megoldóképletes húzásom miatt nem kaptam meg az ötöst. Ön mit gondol erről?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Igen, én őszintén sajnálom, hogy nem kaptad meg az ötöst! Ha én lettem volna Tanár, én megadtam volna, bár azt azért eléggé furának tartom, hogy 4,80-tól és nem 4,50-től lehet nálatok jelest kapni! :(
Amikor én voltam középiskolás még így voltak az osztályzatok. De akkor azt is gondolom, nagyon erős iskola a Tiéd! :)

Lehet hogy nem megoldóképlettel, hanem teljes négyzetté való kiegészítéssel kellett volna azt a feladatot megoldani és akkor most nem lettél volna bajban, de ez csak az Én meglátásom!
Üdvözlettel és jó nyaralást kívánva: Ármós Csaba Debrecenből (46 éves kémia, matematika korrepetáló)

Ui.: Ha jól emlékszem én is 4-es voltam matekból hetedik évvégén, de 8-adikban már jelest kaptam! :)
2