Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány

Főoldal » Általános iskola » Matematika
401
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ki lett tehát vágva 28 fenyőfa, kétszerannyi, vagyis `2*28` = 56 tölgyfa.

A fenyőfa és és a tölgyfa együtt 28+56 = 84.

A bükkfa száma az előző összeg háromszorosa, vagyis `3*84` = 252

Az összes fa száma: 84+252 = 336 fa, ennyit vágott ki.
1

Megint csak elneveznék dolgokat a könnyebb olvashatóság miatt:
`F` - a kivágott fenyőfák száma
`T` - a kivágott tölgyfák száma
`B` - a kivágott bükkfák száma

Ezek után 3 összefüggést írhatunk fel a szövegből:
1. `F = 28`
2. `T = 2F = 2*28 = 56`
3. `B = 3*(F+T) = [ 3*(F+2F) = 9F] =3*(28+56) = 3*84 = 252`

Tehát az összes kivágott fa:
`F+T+B = [F+2F+9F = 12F] = 28+56+252 = 336`
Módosítva: 4 éve
0