Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mit csináljak?

353
Szeptemberben megyek 11-be és már számtalanszor tapasztaltam, hogy nem merek kilépni a megszokott "mókuskerékből". Az iskolás éveim alatt a tanárok meghirdettek a tanév során különböző versenyeket, vetékedőket, és ezekre nem mertem jelentkezni. Mivel infós vagyok a suliban, volt rá lehetőség júniusban még, hogy a tanévzárón lehetett volna segíteni pakolni a hangosítást, projektor képminőségét beállítani... stb. Ilyen apró dolgokat sem merek elvállalni. Ez mitől lehet? Mit tegyek, hogy kilépjek ebből az állandó megszokott életmódból? Önfejlesztő könyveket tudtok-e ajánlani, amit tudnék olvasni, (amit le lehet tölteni PDF-be ingyen akár internetről)? Vagy valamit ajánlani, akár valami hobbit, akár mit?? Előre is nagyon megköszönöm a kedves válaszokat, és bocsi, hogy ilyen hülye kérdéseket írok ki, amit lehet, hogy nem ide kellett volna kiírni, de remélem, hogy nem probléma. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
mit, csináljak
1
Középiskola / Informatika

Válaszok

4
Hallgass motivációs beszédeket amikbe elmondják 654x mekkora király vagy és hogy megválthatod a világot. És akkor az segít.
-3

Nem akartam erre válaszolni, mert nem vagyok valaki olyan, akiről nagyon példát lehetne venni... De amit én gondolok az az, hogy a megoldás erre "nem kívül van", nem valami külső forrás, könyv, videó, beszéd, vagy akármi, hanem belül. Az ilyen kérdésekre a választ magadban kell megtalálni.

Valószínűleg azért nem keresed ezeket az újdonságokat, mert félsz tőlük. Félsz valami olyat kipróbálni, ami nem megszokott és nem tudod hogy teljesítenél benne. Másfelől viszont "ki akarsz lépni a mókuskerékből". Miért? Jó az. A jó öreg megszokott dolgok, amiket ismerünk, ezért kényelmet biztosítanak számunkra. Minek volna szükségünk bármi újra, amikor így is épp elég jól megvagyunk. Legfeljebb egyedül halunk meg, de legalább nem kellett ismeretlen szituációkban helytállnunk és végig kényelmesen éltünk. Nem olyan rossz az. Magyarán, találd meg magadban azt, hogy miért is akarsz új dolgokat az életedbe, ami erősebb a félelemnél tőlük és akkor majd örülni fogsz, hogy egyáltalán van lehetőséged valami újat kipróbálni, nemhogy kérdés legyen, hogy kipróbálod-e, mert végső soron csak az számít, hogy megpróbáltad-e és nem az, hogy hogyan teljesítesz. Ha megteszed a tőled telhetőt, akkor eleget tettél és közben szereztél egy új élményt, ami felbecsülhetetlen.
3

Mivel most itt a nyár szerintem tudnád magad úgy fejleszteni ezen a területen, hogy elválalsz valami munkát, táborokban segítkezel. Szerintem ezzel sokat tudnál javulni. Sajnos könyveket nem tudok ajánlani, de remélem azért segítettem egy kicsit.
1

Azért van, mert nem akarsz hibázni. Sosem vagy magadban elég biztos és lebeszéled magad mindenről, mert mindig csak a másik véleményétől félsz. Le kell szarni az emberek véleményét magasról, pláne az olyanokét, akik szimplán csak pofáznak és azt várják mikor nevethetnek ki valaki olyat, aki hibázik. Azt kell megtanulni, hogy emberek vagyunk, lehet kérdezni és egy épp eszű ember nem fog azért kinevetni, mert valami rosszat mondtál vagy esetleg valamit nem értesz.
Az egyetemi éveim alatt én is sokat fejlődtem, köszönhetően a sok idióta barom ember miatt, akik csak azért és akkor állnak szóba egymással, ha éppen szükségük van valamire, majd ha te kérdezel valamit, miután szívesen segítettél lehülyéznek meg stb. Teszem fel a kérdést, az ilyen ember véleménye hol számít, hogy neked vagy rád mit mond? Szard le, hidd el jobb lesz és ne félj belekezdeni a dolgokba és igent mondani. Tudom, nehéz magadat rávenni, hogy belekezdj egy dologba, de amikor már benne vagy, akkor már nem is olyan vészes :) A kezdet nehéz, szokták mondani és milyen igaz is.
Nem a könyveket kell bújni, szimplán csak légy önmagad és legyen saját véleményed, amit fel is vállalsz. Így azok az emberek se lesznek melletted, akik nem oda valók.
Módosítva: 1 éve
1