Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) `64*3-86 = 192-86 = 106`

b) `(47+52)*2 = 99*2 = 198` (a zárójel itt azért kell, mert mi először az összegre vagyunk kíváncsiak és majd csakis utána vennénk annak a kétszeresét, viszont ha nincs zárójel, akkor csak egyszerűen az 52-nek vennénk a kétszeresét, mert a szorzás elsőbbséget élvez és ahhoz adnánk hozzá a 47-et)

c) `(972-899)*4 = 73*4 = 292` (itt is ugyanúgy ha nem lenne zárójel, akkor nem a különbségnek vennénk a négyszeresét, hanem csak a 899-nek, és ezt kivonnánk a 972-ből, de a feladatban más szól, ezért kell a különbséget előbbre venni, amihez kell a zárójel)

d) `48*5-168 = 240-168 = 72`

e) `24*2+68*4 = 48+272 = 320`
Módosítva: 4 éve
0