Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög szerkesztése

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Szerkesszen háromszöget, ha a= 4 cm, b= 6 cm, c= 12 cm. Felezze meg az oldalakat, jelölje a felezőpontokat. Rajzolja meg a háromszög középvonalait is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel a két oldal (a és b) összege kisebb, mint a harmadik oldal (c), ezért a háromszög nem szerkeszthető.
4