Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

AGATHA CRISTIE ABC-GYILKOSSÁGOK

327
Sziasztok, valaki le tudná írni az ABC-gyilkosságok című regény hosszú és részletes tartalmát, mivel nem nagyon értettem, hogy miről szól a könyv?! (Akár fejezetenként is).

Előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Hercule Poirot, a híres magándetektív egy nap névtelen levelet kap, egy önmagát ABC-nek nevező személytől. A levél egy közelgő gyilkosságot jelez előre, mely egy megadott napon, Andoverben fog bekövetkezni. A rendőrség nem veszi komolyan az ügyet, meggyőződésük, hogy a levél csak rossz tréfa.
A gyilkosság lezajlik, Alice Aschert, egy a boltocskáját egyedül igazgató öregasszonyt, holtan találják saját trafikjában. A holttesten egy nyitott ABC-menetrendet találnak, más nyom nincs. Megindul a nyomozás ABC után, azonban a rendőrség és Poirot is tehetetlen az ügyben, a gyilkos ugyanis nem hagyott nyomot.
Egy hónappal később Poirot újabb levelet kap, a következő gyilkosság napját és helyét, mely egy tengerparti kisváros, Bexhill-on-Sea. A bűntett lezajlik, a fiatal, csinos Betty Barnard az áldozat, testén egy nyitott ABC-menetrend. A rendőrség értesíti a sajtót a történtekről, az egész országban figyelnek az újabb cselekményekre és várják az újabb leveleket.
A harmadik levél a nyomozókat egy Churston nevű kis faluba küldi, ahol Sir Carmichael Clarke holttestére bukkannak, szokásos sétájának útvonalán, mellette az ABC-menetrenddel.
Poirot előtt kezd körvonalazódni a gyilkosságok pszichológiája, azonban bizonyítékot nem talál rá egészen addig, amíg egy negyedik gyilkosságot is el nem követnek Doncasterben. Ezúttal George Earlsfield az áldozat, lábánál egy ABC-menetrend.
Nem sokkal később Alexander Bonaparte Cust feladja magát az andoveri rendőrségen, azonban az ügy itt még nem zárul le. Poirot az egyetlen, aki átlátja a bűntettek közötti összefüggést és végül megoldja a rejtélyt, lerántva a leplet az igazi gyilkosról.
0