Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolj

Főoldal » Általános iskola » Matematika
426
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Híííí, általános sulis feladatok! Nem tudom pontosan mit takar a "növeld" és a "kisebbítsd" matematikailag, de felteszem 1-gyel történő hozzáadást, kivonást.

a) 24/6 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 = 24/6 + 1∙5 = 4 + 5 = 9

b) 4∙6 - 1 - 1 - 1 = 4∙6 - 1∙3 = 24 - 3 = 21

c) 167 - 86 / 9 = 81/9 = 9
Módosítva: 4 éve
0