Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Félek az angol érettségitől

497
Szeptemberben megyek 11-be, úgyhogy közel 2 év múlva lesz az angol érettségi. Amiket mond a tanárnő az iskolában szavakat, azokat megtanulom, de ha visszakérdezik 1-2 hónap múlva akkor már nem jutnak az eszembe. Ha elém raknak egy angol szöveget, akkor azt nem tudom értelmezni. Nagyon nem szeretnék megbukni az érettségin, úgyhogy időben már elszeretném kezdeni a felkészülést. Tippeket és tanácsokat szeretnék kérni, hogy mit hogyan csináljak, hogy legalább legyen egy kettes!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

3
Nagyon jó nyelvet tanulni külföldön, kimész pár hónapra (akár 1-2), és csak angolul tudsz beszélni, akkor az nagyon tud segíteni.
Angolul nézz filmeket.
Valakivel beszélj angolul, akár levelezhetsz, írogathatsz.
Az is lehet, hogy pl. nyáron rászánsz az angolra egy hónapot, és szavakat tanulsz, átismétled.
Könyvet olvasol, először alapszintűt, vannak pl. olyanok, amik kevés (pl. 300) szóbol állnak, és amit nem értesz, azt kiírod.
Betanulhtsz hosszú angol fogalmazásokat, esetleg hanganyaggal
Módosítva: 1 éve
5

Szerintem úgy is tudsz valamennyit tanulni,hogyha valamilyen angol dalnak megnézed a szövegét,azt lelehet fordítani magyarra és utána kiírod belőle az érdekes dolgokat.
4

Szia!
A szavakat bemagolni szerintem annyira jó, hogy jó lesz a dolgozat, mert utána ha nem tudod mondatba tenni és használni akkor ugyan ott vagy, sőt ahogy írtad el is felejted. Talán ha Quizletbe beírnád amiket meg kéne jegyezni hosszabb távon és azokat átnéznéd néha az használna.
Konkrétan az érettségire nem éppen tudok tanácsot adni, de vizsgahelyzetre és az angolod feljesztésére megpróbálok, hisz az lenne a lényeg hogy tudd is használni a nyelvet, ne csak akkor menjen.
Angol tartalom minden mennyiségben, minden egyes hallott és olvasott szóval csak előrébb lehetsz, ha az helyes (nagyjából ez az anyanyelvi környezet lényege is, halld és használd minél többet).
Ha olyat nézel ami érdekel, azzal a szókincsed is fejlődik, többet tudsz a témában (tételekhez jól jöhet később mind a szavak mind a vélemények) és sok videóban egyértelmű mi történik, még ha nem is minden szót értesz, ki lehet következtetni, ez pedig hasznos lehet érettségin is.
Olvasásnál is hasonló, hírek, blogok, amit szeretnél. Próbálj helyeset keresni, vannak szövegek amik csak rosszul rögzítik a helyesírást, nem éppen hasznos. Mi ezt kaptuk angoltanártól, tudod váltani melyik nehézség megfelelő neked: https://www.newsinlevels.com/ továbbá itt is érdemes lehet körülnézni: https://www.5percangol.hu/
Csatoltam képet az én listámról, van itt minden.
- Az elsővel másokkal tudsz levelezni, minél többet írsz annál könnyebben fog menni, gyakorolni tökéletes.
- A másodiknál zene szövegébe kell beírni/behelyettesíteni a kihagyott szavakat, hamar rááll a füled a különböző akcentusokra és ha a legtöbb zenét érted a magnóval se lesz baj.
- Harmadikat szerintem majdhogynem mindenki ismeri, újonnan vannak rövid történetek. Alapokat tartani jó, de nem hiszem hogy csak ez elég lenne az érettségihez.
- Negyedikkel szavakat tudsz tanulni
- Ötödik akkor hasznos, ha sokat írsz angolul. Akár az első alkalmazásban, megmutatja mi a hiba szerinte. Nem minden helyes és nem mindent jelez, de alap hibákat kiszűr és egy idő után tudni fogod mit vagy hajlamos elrontani, mire kell figyelned.
- Az utolsó pedig nyelvtannal tud segíteni, ha valami nagyon nem lenne a helyén, de lehet hogy kicsivel kevesebb van benne mint az érettségin kell, attól ami van hasznos lehet.
Akár valakivel össze is foghatsz és beszélhettek angolul néha a magyar helyett. Ha nincs ilyen ember, beszélhetsz magadban is egy szituációban, hogy mondanád angolul. Hamar ki lehet szűrni mik nem mennek (témák, szavak) és azokat tudod fejleszteni és könnyebb lesz kerülni, mert ugye vizsgán azt mondod/írod amit tudsz, nem amit gondolsz. Sőt, olyat is hallottam, hogy vannak különböző oldalak ahol videóhívásban tudsz beszélni akár angolul is másokkal. Erről tapasztalatom nincs, de ha úgy érzed ez is egy lehetőség.

Hirtelen ennyi jut eszembe, sok sikert a felkészüléshez!
4