Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
569
Két szabályos dobókockát egymástól függetlenül feldobunk, mi lesz annak a valószínűsége , hogy miután földet értek a kockák, mindkét dobókockán prímszám lesz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az összes eset `6^2` = 36

A kedvező eset pedig `3^2` = 9 (2,3 és 5 a prímszám)

A valószínűség tehát:

P = `("kedvező eset")/("összes eset")` = `9/36` = `1/4` (25 %)
1