Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mivel lesz egyenlő a log? (Számítást részletezve )

Főoldal » Középiskola » Matematika
463
1. log?
2.log+log?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A logaritmus fogalmának és azonosságainak olvass utána, de hátha lesz, aki ír róla egy kivonatot.

`log_a x` úgy mondjuk, hogy 'a alapú logaritmus x'.

Ha lg-t látsz, akkor az tizes alapú logaritmus, ha ln-t, akkor az természetes alapú logaritmus (e alapú, e `approx` 2,717) (logaritmus naturalis)

Önmagában az hogy log, nem sok értelme van, így aztán nincs mit részletezni rajta; kellenének számok vagy paraméterek is hozzá.

Ha két azonos alapú logaritmust adsz össze, akkor:

`log x + log y` = `log(x*y)`

Számokkal:

`log5 + log2` = `log (5*2)` = log 10

1