Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
406
Ha egy modellben a Napot 14 cím átmérőjű gömb jelenti, tőle milyen messze és mekkora átmérőjű Földet kellene elhelyezni ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A Nap átmérője 1 392 700 km

A Föld átmérője 12 742 km

A Nap-Föld távolság 149 597 870 km.

1 392 700 km felel meg 14 cm-nek, akkor

12 742 km megfelel `12742/1392700*14` = 0,128 cm = 1,28 mm a Föld átmérője


149 597 870 km megfelel `149597870/1392700*14` `approx` 1504 cm = 15,04 m a Nap-Föld távolság.
0