Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
393
A repülőgáp átlagsebessége 720 km/h.
a) alakítsd át a sebesség nagyságát m/s – ba
b) számítsd ki mennyi idő alatt tesz meg 1 000 m hosszúságú ut
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

v = 720 `(km)/h` = `(720000 m)/(3600s)` = 200 `m/s`

b,

t = `s/v` = `(1000m)/(200 m/s)` = 5 s
0