Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
495
Megoldottam a szorgalmi feladatokat. Valaki letudná ellenőrizni, hogy jó-e?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Kicsit élesebb képeket tudnál küldeni?
Semmi nem látszik a feladatból, a levezetésnek is csak a fele.

Egyébként ajánlom a Photomath alkalmazást, letöltheted a Play Áruházból. Abba beírod a képleteket, és kiszámolja neked.
Módosítva: 4 éve
0

Csatoltam képet.
0

Az 1) jó

A 2)-nál csak elírásod van, a `()^2`-t a zárójelen belülre írta, így lenne helyes: `(13-y)^2` (Utána ezzel számoltál szóval az eredmény jó, leszámítva, hogy az `x` kiszámítása lemaradt)

A 3)-nál viszont valami elcsúszott.
A második egyenlet `x * y = 20` és Te ebből vontál el 20-at. Viszont itt szorzás van, szóval inkább osztani kéne. `x = frac{20}{y}`
`(frac{20}{y})^2 + y^3 = 41`
ha ezt levezeted, négy megoldásnak kell kijönnie:
`(x_1, y_1) = (-4, -5)`
`(x_2, y_2) = (4, 5)`
`(x_3, y_3) = (-5, -4)`
`(x_4, y_4) = (5, 4)`

Ha viszont összeadás van az egyenletben, akkor jól csináltad, olyankor nincs megoldás.
Módosítva: 4 éve
0