Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
697
Egy 12.000kg tömegű villamos 36 km/h sebességgel halad, majd egyenletesen csökkenő sebességgel, egyenes úton megáll. Mekkora a villamos lendületváltozása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
` 36 frac{km}{h} = 10 frac{m}{s}`
lendület = 12 000 kg * 10 `frac{m}{s}` = 120 000 `kg*frac{m}{s}`
Megálláskor 0, tehát a változás: 120 000 `kg*frac{m}{s}`
0