Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok levezetése!Megoldása!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1291
A test nyugalomból indul a = 2 m/s 2 gyorsulással . A gyorsulása t =
6 s ideig tart.
a) Mekkora sebességet ér el t = 6 s alatt ?
b) Milyen hosszú utat tesz meg t = 6 s alatt ?

Béla kiejti a fésűjét a berlini TV toronyból,és az 7 másodpercig
esik.
Mekkora sebességgel és mennyi utat megtéve ér földet a fésű?

A játékvonat a 80 cm átmérőjű körpályáján 5 s alatt 1 méteres utat
tett meg. Mekkora a sebessége, a szögsebessége, a periódusideje ,a
fordulatszáma?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A) a = 2m/s
t = 6s
V0 = 0 m/s

V = ?
V = a * t
V = 2m/s * 6s
V = 12m/s

B) s = ?
s = (Törtben ezt -> ) 1/2 * a * t²
s = 1/2 * 2m/s * 6²
s = 1/2 * 2m/s * 36
s = 1/2 * 72m
s = 36m
Remélem érted, hogy kell, és azt is remélem, hogy nem tévedtem :) Ennyit tudtam jelenleg megcsinálni.
Jó tanulást.

Módosítva: 8 éve
0