Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
457
Sziasztok. Valaki tudna ebben a 2 feladatban az i, és a h-ban segiteni? Nagyon sürgős. Köszönöm előre aki segít. ❤️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
kör egyenlete:
`(x-u)^2 + (y-v)^2 = r^2`

h)
`(x-4frac{2}{3})^2 + (y-(-5frac{1}{4}))^2 = (frac{5}{6})^2`
`(x-frac{14}{3})^2 + (y+frac{21}{4})^2 = frac{25}{36}`

i)
`(x-(-sqrt(3)))^2 + (y-sqrt(2))^2 = (2*sqrt(2))^2`
`(x+sqrt(3))^2 + (y-sqrt(2))^2 = 8`

h)
`x^2-y^2-8x+2y=0`
`x^2-8x = y^2-2y`
`x^2-8x+16=y^2-2y+1 +15`
`(x-4)^2 = (y-1)^2 +15`
nem kör

i)
`x*y-4=0`
`x*y=4`
`y=frac{4}{x}`
nem kör



Módosítva: 4 éve
0