Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
A futballpálya gyepszőnyegének elkészítéséhez az egyik brigádnak 10 órával több időre van szüksége, mint a másiknak. Miután az első brigád 12 órát dolgozott, felváltotta a másik és 9 órát dolgozott. Így elkészült a gyepszőnyeg 60%-a. Mennyi idő alatt készítené el külön–külön a két brigád a pálya gyepszőnyegét?

Ezt a feladatot interneten találtam és gyakorlásképpen meg szerettem volna oldani. Kijött egy eredmény de nem vagyok benne biztos hogy jó. Valaki le tudná vezetni nekem az ő megoldását?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik x óra alatt, a másik x-10 óra alatt készül el.
12/x + 9/x-10 = 0,6 egyenletet kell megoldanod.

x=5 és x=40 jön ki. Az 5 nem jó megoldás.
Az egyik egyedül 40 a másik egyedül 30 óra alatt csinálja meg a munkát.
Módosítva: 4 éve
1