Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Tanulás

63
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám magamat rávenni a tanulásra. Az évvégim nem lett rossz de szinte semmire nem emlékszem az elmúlt 1 évből, mert amikor dolgozatot írtunk vagy az általános iskolai tudásomra hagyakoztam vagy puskáztam. Tudom, hogy a puskázás egyenlőre bejön, de az érettségin nem lehet majd kipuskázni az egész gimis anyagot, ezért is kérnék segítséget. (Pl.: tanulási módok)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Egyéb

Válaszok

1
A tanulás titka: időt kell rá szánni.
Ez a fő lényeg. Aztán a következő, hogy ezt az időt tényleg a tanulással töltsd. (Ne vegye el a figyelmedet a telefonod folyamatos csipogása, a közösségi média, a TV, a szomszéd kutyája stb...)
Egy tipp: Különítsd el a tanulást ne csak időben, de térben is. Pl. nem jó, ha egy szóbában alszol, szórakozol és tanulsz is, mert ez könnyen elcsábít a tanulástól. Menj ki a konyhába, a kertbe, az erkélyre; oda, ahol nem zavarsz senkit és téged sem zavarnak. A telefonodat hagyd egy másik szobában. (Kivéve persze ha azon van a lecke.)
Nem feltétlenül kell több óráig tanulni, elég egy óra is, de az produktív legyen.

Nekem ez segített a legtöbbet.
1