Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok levezetése!Megoldása!

Főoldal » Középiskola » Fizika
979
Egyenletesen mozgó helikopter 0,15 óra alatt 25 km-t tesz meg.
Mekkora a sebessége?
A Föld – Nap távolság 150 000 000 km.
Mennyi idő alatt ér a Nap fénye a Földre?
( a fény sebessége 300000 km/s)
Egy gépkocsi 432 km - es útjának felét 54 km/h, a másik felét 72
km/h sebességgel tette meg. Mekkora a teljes útra számított
átlagsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v=s/t
s=25km t=0,15 ⇒ v=25/0,15 ⇒v= 166,6 km/h

t= s/v ⇒ t= 150 000 000/300000 = 500 s

v(a)= 61,7 km/h
0