Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsuk ki a háromszög kerületét, területét ha csúcsai (2;5);(-6;-5);(4;2) !

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A(2;5) B(-6;-5) C(4;2)
K = ?
T = ?

a = `BC` = `sqrt((4-(-6))^2 + (2-(-5))^2) = sqrt(149) ~~ 12,21`
b = `AC` = `sqrt((4-2)^2 + (2-5)^2) = sqrt(13) ~~ 3,61`
c = `AB` = `sqrt(((-6)-2)^2 + ((-5)-5)^2) = 2*sqrt(41) ~~ 12,81`

K = a+b+c `~~` 28,62 `e`

α: Az A csúcsnál lévő szög
`vec(AB)` = (-8; -10)
`vec(AC)` = (2; -3)
skaláris szorzattal számolva:
-16 + 30 = `2*sqrt(41)*sqrt(13)*cos(α)`
cos(α) = `frac{14}{2*sqrt(41)*sqrt(13)}`
α `~~` 72,35°

T = `frac{b*c*sin(α)}{2} = frac{sqrt(13)*sqrt(41)*2*sin(72.35)}{2}~~ 22` `t.e`
Módosítva: 4 éve
-2