Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek függvények

Főoldal » Általános iskola » Matematika
545
Mely x értéknél veszi fel a függvény az y=-1,5 értéket?
Mely értéket veszi fel a függvény x=-10 esetén?

(y=-2x+3 alapján ábrázoltam a függvényt)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia,

igazából a függvény x és y értékeire behelyettesítesz és megoldod a kapott egyenletet:

Mely x értéknél veszi fel a függvény az y=-1,5 értéket?

-1,5=-2x+3 ezt megoldod és x=2,25, itt fogja felvenni a függvény az y=-1,5 értéket.

Mely értéket veszi fel a függvény x=-10 esetén?

y=-2*10+3=-17, ezt az értéket fogja felvenni a függvény az x=-10-ben


Esetleg kérdésed van, nyugodtan írj.
0