Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

223
Szüleim nagyon túlzásba viszik a tanulást, főleg a matekot. Nem értem, hogy miért kell egész nyáron minden nap magántanárhoz menni matematikából, és reggeltől szó szerint estig matekozni? Megfigyeltem már, hogy más tantárgyakból nem kapok 3-nál jobbat. Angolból is mindenki 4-5 az osztályba, én meg csak 3. Nem értem, hogy mit kell a matekon ennyit aggódni, amikor mondhatni az megy a legjobban? Arra is gondoltam, hogy más diák szeptemberig elfelejti hova tette le a matekkönyvét, én meg nem csinálhatok semmit a matekozáson kívül szinte, és más pihenhet nyáron, de tényleg, én meg nem pihenhetek, maradjunk annyiban. Ez nem hat ki a tanulmányra, hogy más kikapcsolódhat, meg elviszik nyaralni, meg minden, én meg csak matekozok..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
"Szüleim nagyon túlzásba viszik a tanulást..."

- Jó pap holtig tanul.

"... főleg a matekot."

- Nagyon helyesen teszik.

" Nem értem, hogy miért kell egész nyáron minden nap magántanárhoz menni matematikából, és reggeltől szó szerint estig matekozni?"

- Ezt én se értem.

Megfigyeltem már, hogy más tantárgyakból nem kapok 3-nál jobbat. Angolból is mindenki 4-5 az osztályba, én meg csak 3. Nem értem, hogy mit kell a matekon ennyit aggódni, amikor mondhatni az megy a legjobban?

"Arra is gondoltam, hogy más diák szeptemberig elfelejti hova tette le a matekkönyvét..."

- Én még a táskámat se találtam, de lehet hogy azért, mert focikapuként szolgált a pályán.

, én meg nem csinálhatok semmit a matekozáson kívül szinte, és más pihenhet nyáron, de tényleg, én meg nem pihenhetek, maradjunk annyiban. Ez nem hat ki a tanulmányra, hogy más kikapcsolódhat, meg elviszik nyaralni, meg minden, én meg csak matekozok..

- De, kihat a tanulmányaidra. Azt üzenem a szülőknek, hogy ne reggeltől estig matekozzon a gyerek, elég lesz napi egy óra, de az intenzív legyen, szigorú kikérdezéssel. Emellett legyen még egy kis kémia és fizika is, persze a magyar és az idegen nyelv se maradjon ki. Egy hét pihenőt engedélyezek ;)

Mégis, erre milyen választ vársz? Ezt a problémát nehezen tudjuk megoldani, én nem gyötröm a gyerekeket tanulással a szünetben, ha akarnak, tanulnak, ha nem, nem; arra ott van az iskola. Jártam már úgy, hogy (szerencsére nem nyári) szünet után bennemaradt az utolsó uzsonna a táskájukban, majdnem megtanult járni a hátizsák. Ha ilyennel gyötörnek a szülők, akkor biztos megvan rá az okuk.

Ne vedd komolyan, a profilképemen is láthatod, hogy "tanulni, tanulni, tanulni".
1

Gondolom azért írtad ezt le ide, mert már nagyon bosszant ez a dolog. Viszont ehelyett inkább a szüleidnek kellene ezt megmondani, hogy neked ez sok és pihenni is szeretnél, ami egyébként fontos a tanulás mellé :D Sajnos ismerek én is ilyen szülőt, aki tényleg nagyon túlzásba viszi, de nem csak a matekkal, hanem úgy kompletten. Tanár egyébként és a fia egész nap csak tanul tanul tanul. Ki is kérdezi tőle még 18 évesen is ...
Konkrétan az ilyen dolog többet árt, mint használ szerintem.
A matekot nem tudom neked miért erőltetik akkor ennyire :D Matekból mégis mindig 5-ös voltam és krva easy volt, mert teljesen logikus. A dogákat is meg a házikat is vártam, hogy csinálhassam. Egyébként 1. osztálytól egészen érettségi előtti 3 hétig nem tanultam szinte semmit. Érettségi előtti 3 hétben tanultam minden nap ugye az összes tételt, matek, infó 5-ös lett. (Már ha itt tartunk, akkor sokan sírnak a matek érettségi miatt, mikor semmi nehézség sincs benne, inkább csak annyi az egész, hogy lusták tanulni egy keveset is :D)
Tudtam hogy a matek infó számít a továbbtanulásnál, szóval más annyira nem is érdekelt. Most meg lassan végzek gazdinfón.
2