Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matek

73
Szüleim nagyon túlzásba viszik a tanulást, főleg a matekot. Nem értem, hogy miért kell egész nyáron minden nap magántanárhoz menni matematikából, és reggeltől szó szerint estig matekozni? Megfigyeltem már, hogy más tantárgyakból nem kapok 3-nál jobbat. Angolból is mindenki 4-5 az osztályba, én meg csak 3. Nem értem, hogy mit kell a matekon ennyit aggódni, amikor mondhatni az megy a legjobban? Arra is gondoltam, hogy más diák szeptemberig elfelejti hova tette le a matekkönyvét, én meg nem csinálhatok semmit a matekozáson kívül szinte, és más pihenhet nyáron, de tényleg, én meg nem pihenhetek, maradjunk annyiban. Ez nem hat ki a tanulmányra, hogy más kikapcsolódhat, meg elviszik nyaralni, meg minden, én meg csak matekozok..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
"Szüleim nagyon túlzásba viszik a tanulást..."

- Jó pap holtig tanul.

"... főleg a matekot."

- Nagyon helyesen teszik.

" Nem értem, hogy miért kell egész nyáron minden nap magántanárhoz menni matematikából, és reggeltől szó szerint estig matekozni?"

- Ezt én se értem.

Megfigyeltem már, hogy más tantárgyakból nem kapok 3-nál jobbat. Angolból is mindenki 4-5 az osztályba, én meg csak 3. Nem értem, hogy mit kell a matekon ennyit aggódni, amikor mondhatni az megy a legjobban?

"Arra is gondoltam, hogy más diák szeptemberig elfelejti hova tette le a matekkönyvét..."

- Én még a táskámat se találtam, de lehet hogy azért, mert focikapuként szolgált a pályán.

, én meg nem csinálhatok semmit a matekozáson kívül szinte, és más pihenhet nyáron, de tényleg, én meg nem pihenhetek, maradjunk annyiban. Ez nem hat ki a tanulmányra, hogy más kikapcsolódhat, meg elviszik nyaralni, meg minden, én meg csak matekozok..

- De, kihat a tanulmányaidra. Azt üzenem a szülőknek, hogy ne reggeltől estig matekozzon a gyerek, elég lesz napi egy óra, de az intenzív legyen, szigorú kikérdezéssel. Emellett legyen még egy kis kémia és fizika is, persze a magyar és az idegen nyelv se maradjon ki. Egy hét pihenőt engedélyezek

Mégis, erre milyen választ vársz? Ezt a problémát nehezen tudjuk megoldani, én nem gyötröm a gyerekeket tanulással a szünetben, ha akarnak, tanulnak, ha nem, nem; arra ott van az iskola. Jártam már úgy, hogy (szerencsére nem nyári) szünet után bennemaradt az utolsó uzsonna a táskájukban, majdnem megtanult járni a hátizsák. Ha ilyennel gyötörnek a szülők, akkor biztos megvan rá az okuk.

Ne vedd komolyan, a profilképemen is láthatod, hogy "tanulni, tanulni, tanulni".
1

Gondolom azért írtad ezt le ide, mert már nagyon bosszant ez a dolog. Viszont ehelyett inkább a szüleidnek kellene ezt megmondani, hogy neked ez sok és pihenni is szeretnél, ami egyébként fontos a tanulás mellé Sajnos ismerek én is ilyen szülőt, aki tényleg nagyon túlzásba viszi, de nem csak a matekkal, hanem úgy kompletten. Tanár egyébként és a fia egész nap csak tanul tanul tanul. Ki is kérdezi tőle még 18 évesen is ...
Konkrétan az ilyen dolog többet árt, mint használ szerintem.
A matekot nem tudom neked miért erőltetik akkor ennyire Matekból mégis mindig 5-ös voltam és krva easy volt, mert teljesen logikus. A dogákat is meg a házikat is vártam, hogy csinálhassam. Egyébként 1. osztálytól egészen érettségi előtti 3 hétig nem tanultam szinte semmit. Érettségi előtti 3 hétben tanultam minden nap ugye az összes tételt, matek, infó 5-ös lett. (Már ha itt tartunk, akkor sokan sírnak a matek érettségi miatt, mikor semmi nehézség sincs benne, inkább csak annyi az egész, hogy lusták tanulni egy keveset is )
Tudtam hogy a matek infó számít a továbbtanulásnál, szóval más annyira nem is érdekelt. Most meg lassan végzek gazdinfón.
2