Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
509
Egy mértani sorozat egymás utáni két eleme a4=5, a5=20.
Add meg a sorozat harmadik és a hatodik elemét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a_4` = 5 = `a_1*q^3`

`a_5` = 20 = `a_1*q^4`

`a_5/a_4` = q = `20/5` = 4

`a_3` = `a_4/q` = `5/4`

`a_6` = `a_5*q` = `20*4` = 80
0