Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 323

Főoldal » Középiskola » Fizika
868
Vízszintes síkon lévő 10kg tömegű testet, vízszintes irányú 10 N nagyságú erő gyorsít. A súrlódás elhanyagolható. Mekkora utat tesz meg a test az indulástól számított 10s alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = `m*a` `rightarrow` a = `F/m` = `10/10` = 1 `m/s^2`

s = `a/2*t^2` = `1/2*10^2` = 50 m
0