Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitenétek? S.OS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
egy derékszögű háromszög oldalainak hossza 5 cm, 7 cm és 9 cm.
Határozza meg mekkora szakaszokra osztja az 5 cm-es oldalt a szemközti szög belső szög felezője?

nagyon kéne a segítség:c
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szög, matek, sos, háromszög, szögfelező
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög nem derékszögű.

A belső szögfelező a szemközti oldalt a szomszédos oldalak arányában osztja:

`x/(5-x)=7/9`

9x = 7(5-x)

9x =35-7x

35=16x

x = `35/16` = 2,1875 cm

5-x = `5-35/16` = `45/16` = 2,8125 cm
1