Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudna valaki segíteni fizikában?

Főoldal » Középiskola » Fizika
462
(csatolom a képet, amelyen a feladat látható)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a.) Az energia a testek tulajdonsága, mely átalakítható, de nem keletkezhet és nem semmisülhet meg.
b.) a munkavégzésből kiindúlva, W=Fscosα. Ha α=90, akkor cosα=0, így a munkavégzés nulla. Tehát ha az erő és az út merőleges egymásra, nincs munkavégzés. (keress valami példát)

csatolom képben a számításokat

a. azokat az erőket nevezzük konzervatív erőknek, amelyeknek a munkája, csak a megtett tárgy végső elmozdulása határozza meg.
b. Igen, a surlódási erő, mindig mozgás irányával ellentétes, így W=-Fsscosα (keress rá példát)

csatolom a második képen a számolást.
1