Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Segisetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
9(2-x) = 2(x-24)

18-9x = 2x-48

11x = 66

x = 6


12(5-x) = 3(x+5)

60-12x = 3x+15

15x = 45

x = 3


8(3-x)+2 = 4(x-1)-18

24-8x+2 = 4x-4-18

26-8x = 4x-22

48 = 12x

x = 4


6(2x+1)-8 = 5(1+2x)-9

12x+6-8 = 5+10x-9

12x-2 = 10x-4

2x = -2

x = -1


4(2x+1)-3(2x-1) = 4x+1

8x+4-6x+3 = 4x+1

2x+7 = 4x+1

2x = 6

x = 3

`(2x+9)/5-2x=5`

2x+9-10x=25

-8x = 16

x = -2


4(2x-1)-2(2x-1) = x+4

4x-2 = x+4

3x = 6

x = 2


7+5(2-x) = 3(2x+2)

7+10-5x = 6x+6

17-5x = 6x+6

11x = 11

x = 1


5(2-3x)-3(x-1) = 3-(x-10)

10-15x-3x+3 = 3-x+10

13-18x = 13-x

17x = 0

x = 0


`(x+3)/6=2`

x+3 = 12

x = 9


`(2x+3)/5-3=4`

`(2x+3)/5=7`

2x+3 = 35

2x = 32

x = 16


`(x+2)/5+(x-1)/2=2`

2(x+2)+5(x-1)=20

2x+4+5x-5=20

7x-1=20

7x=21

x = 3


`(5x+1)/3+(2x-1)/5=11/5`

5(5x+1)+3(2x-1)=33

25x+5+6x-3=33

31x+2=33

31x = 31

x = 1


`(3x-2)/4-(x+2)/3=3`

3(3x-2)-4(x+2)=36

9x-6-4x-8=36

5x-14=36

5x = 50

x = 10


`(3x+1)/2-(2x-1)/3=5`

3(3x+1)-2(2x-1)=30

9x+3-4x+2=30

5x+5 = 30

5x = 25

x = 5


`(9(x+1))/7=18`

`(x+1)/7=2`

x+1 = 14

x = 13
Módosítva: 4 éve
0