Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kisfiú húzza felfelé a szánkót 25N erőt fejtve ki. Milyen a szánkó tömege,ha a lejtő magassága 3m, hosszúsága 6m. A lejtő hatásfoka 80%?

Főoldal » Középiskola » Fizika
365
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

Hasznos munka:

`W_h` = `m*g*h` = `m*10*3` = `30m` J

A befektetett munka:

`W_b` = `F*s` = `25*6` = 150 J

`eta` = `W_h/W_b`

`0.8=(30m)/150`

m = `(150*0.8)/30` = 4 kg
1