Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok nagyon sürgősen segítségre lenne szükségem a lányomnak ezen múlik az év végi jegye

Főoldal » Általános iskola » Matematika
477
Egy akvárium életi a 32 cm b 32 cm c 50cm .Teli van vízzel
Megdöntjük úgyhogy a 32cm-es éle az asztalon marad.
Az 50cmes éle 45fokos szöget zár be az asztal lappal
Hány liter víz marad az akváriumban ?
Hálásan köszönöm előre is a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet
Váltsuk át az adatokat dm-be.

Az akvárium területe: 3,2 * 3,2 * 5 = 51,2 dm3

A megdöntés után az akváriumban maradt víz mennyiség térfogata egy egyenlőszárú háromszög alapú hasáb térfogata.
(Az ábrán a β azért 45°, mert váltószögek az akvárium és az asztal által bezárt szöggel)
Ennek a háromszögnek az adatai:
b = 3,2 dm (szárai)
szögei: 45°, 45°, 90°
T = `frac{b^2}{2} = 5,12 dm^2`

A hasáb térfogata:
V = T*3,2 = 16,38 `dm^3` = 16,38 l
Módosítva: 4 éve
1

A kép lemaradt
0