Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
366
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Amikor visszük a szenet, akkor magunkat is visszük, számolni kell a saját tömegünkkel is.

1. emeletre 2 vödör: `W_1=(m+2*m_v)*g*h` = `m*g*h+2*m_v*g*h`

2. emeletre 1 vödör: `W_2=(m+m_v)*g*(2*h)` = `2*m*g*h+2*m_v*g*h`

A 2. emeletes cipelés a nagyobb.
1