Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
871
A rulettjátékban a 37 szám között 18 piros és 18 fekete szám van, illetve 1 szám, a nullás zöld. Ha 6-szor megpörgetik a kereket, akkor mennyi annak a valószínűsége, hogy

Mindegyik pörgetésnél piros szám jön ki
Mindegyik pörgetésnél 0 jön ki
Az első 4 pörgetésnél piros, a következő 2 pörgetésnél pedig fekete jön ki
4 pörgetésnél piros jön ki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2

1)
Annak a valószínűsége, hogy egyszer pirosat pörgetünk: p = `frac{18}{37}`
A = {Mindegyik pörgetéssel piros szám jön ki}
P(A) = `((6),(6)) * p^6 * p^0 = p^6 ~~ 0,0133`

2)
Hasonlóan az előzőhez.
B = {Mindegyik 0}
p = `frac{1}{37}`
P(B) = `((6),(6)) * p^6 * p^0 = frac{1}{37}^6` # Olyan kicsi szám hogy a számológépem nem bírta kerekítve kiírni

3)
C = {Az első 4 pörgetésnél piros, a következő 2 pörgetésnél pedig fekete jön ki}
P(C) = `frac{18}{37}^4 * frac{18}{37}^2 = frac{18}{37}^6 ~~ 0,0133`

4)
D = {4 pörgetéssel piros jön ki}
A hatból melyik az a négy: `((6),(4)) = 15` lehetőség
Annak a valószínűsége, hogy piros: `frac{18}{37}`
Annak a valószínűsége, hogy nem piros: `frac{18}{37} + frac{1}{37} = frac{19}{37}`
P(D) = `((6),(4)) * frac{18}{37}^4 * frac{19}{37}^2 ~~ 0,222`

Módosítva: 4 éve
1

Koszi szepen!!!
0