Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fejlesztési ötletek az eHázira

623
Kedves eHázi tagok!

Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy milyen fejlesztéseket látnátok szívesen a következő tanévtől a weboldalon?
Az ötleteket a kérdés alatt válaszban küldjétek el!

Ami biztosan bekerül:
Ha egy kérdést 2-3 (megbízható) felhasználó bejelent, akkor a kérdés eltűnik az oldalról (spam, felesleges kérdések, reklámok, felnőtt tartalom, stb. elkerülése miatt).

Üdvözlettel,
eHázi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
ötletek, fejlesztés, eházi
8
Középiskola / Ötletek

Válaszok

12
Kedves eHázi,


szívesen látnám, hogy lehessen letiltani tagokat privát chatben. Én amúgy úgy látom, hogy az oldallal akkora baj nincs technikai részen, inkább a felhasználók hozzáállásán kellene változtatni, itt egy remek összefoglalás, hogy miről is lenne szó: https://ehazi.hu/q/111832 . Esetleg egy ehhez hasonló szabályzat is várhatna az oldalra belépő tagokat (minden egyes belépésnél vagy ilyesmi), bár nem tudom, hogy ez mennyiben oldaná meg a problémákat.

Még írok ha lenne valami, ami eszembe jut.

Köszönettel,
Egy Tag

7

Ami alapvetően nem ártana, hogy a +-1 és a köszönöm megjelöléseket le lehessen venni, ha valaki misclick-kelt.

Illetve lehetne olyan is, hogy egyéb fájltípust is lehessen feltölteni. Nem feltétlenül bármit, de mondjuk .txt vagy .pdf simán beleférhet.

Amúgy mit jelent a "megbízható" felhasználó?
9

Én a spamelést nem bírom, hogy valaki egymás után 25 feladatot tölt fel külön kérdésként.
7

A tiltás funkciót én is szívesen látnám, gondolom sokan vagyunk ezzel. Ha nem csak képeket lehetne csatolni, hanem egyéb fájlokt is. És talán még az, hogy csak akkor lehessen írni valakinek, ha az vissza jelölt.

Köszönettel: Sajtharcos
2

Esetleg lehessen felhasználónevet változtatni... :D

Illetve azokat a kérdéseket, ahol a kérdező egyszerre sok feladatot felrakott (nem 1-2-t, hanem akár egy egész oldalt) valahogy elkülöníteni. Vagy lehetne jelölni, hogy ez több feladat és több pont járna érte. De igazából ez lehet megegyezés is, hogy az ilyen kérdéseket töröljük és megkérjük a kérdezőt, hogy külön-külön töltse fel a feladatokat. (Neki is könnyebb lenne, hamarabb lenne valaki aki megoldja az egyik feladatot mint az összeset egyszerre.)
5

Sok reddit oldalon be van állítva, hogy nem lehet kérdést feltenni úgy, hogy "oldd meg helyettem". Ez szerintem kontraproduktív és nem érünk el vele semmit. Legyen kötelezve a felhasználó arra, hogy dolgozzon kicsit a problémával, írja le, hogy "Én megoldásként erre gondoltam" vagy "Így indultam el a megoldás útján, de elakadtam", stb. Ehhez pedig lehet felvenni moderátorokat, esetleg a jelentés funkcióban olyat betenni, hogy "csak megakarja csináltatni velünk" :D Vagy ilyesmi.

Emellett jobban elérhetővé, megtalálhatóbbá tenném azt, hogy hogyan lehet Latex-ben gépelni az oldalon.
A shift+1 jelek közé beírt formátumot. Ezt valahogy egy központi helyre tenném, hogy az újonnan jöttek is észrevegyék. A pontgyűjtési és quest-ek rendszerért valamely módon átláthatóbbá tenném.
6

Sokszor előfordul, hogy az elfoglaltságok miatt néhány hétre vagy hónapra nem tudok ellátogatni az eHázira. Ekkor jönnek azok a bizonyos "Új Házi Feladat a témában" üzenetek. Nem lehetne valahogy figyelni ezeket, ha elér egy küszöbértéket, akkor a program ne rakja már fel háromszázadik esetleg ezredik alakalommal is? Ekkor a két héttel ezelőtti ilyen típusú üzenetek automatikusan törlődnének.

Amit Kazah írt a kérdés feltevőknek, teljes egészében egyetértek. Ezt kiegészítvén sokszor akkor derül ki, hogy a kérdéssel is valami baj van, amikor már azt feltettük. Lehet, hogy túl nagy kérés lenne, ha kérdés feltevéskor lehessen utólag módosítani és nemcsak törölni a kérdésen. A program jelenlegi állapotában ha módosítani akar a kérdés feltevő, akkor le kell törölni az egészet és kezdheti a feltöltést az elejétől.


Módosítva: 1 éve
4

Én viszont olyat vezetnék be, hogy egyáltalán ne lehessen törölni a kérdést, csak a moderátornak, rendszergazdának, szóval a főnök(ök)nek. Sokszor ütközök olyan esetekbe, hogy írom a választ (van hogy fél órája) és mire elküldeném, nincs kérdés. Nem magamtól sajnálom az időt, ami erre elment, hanem ehelyett megválaszoltam volna mások kérdéseit. Szóval Gyula javaslatára inkább olyan plusz szolgáltatás lehetne, mint a válaszoknál, tudom, hogy kevesen használnak képleteket, jelöléseket a kérdésben, de oda is lehet tenni egy előnézet gombot.

A matekos jelöléseket összeírom, ha gondolod és valahova előre fel lehet tenni, menübe vagy jól látható helyre az oldalon, tőlem is sokan kérdezik (főleg a kérdezők), hogy hogyan kell használni (én is itt kérdeztem meg ;) ).

Ha hozzászóltam egy válaszhoz, az jó lenne, ha én is kapnék arról értesítést, hogy hozzászóltak, nem csak a válaszoló (próbáltam nem túl bonyolultan fogalmazni, remélem sikerült :D ).
10

Ha lesznek szabályok, akkor ne legyen olyan, mint például a gyakorikerdeseknel. Mindenért letiltanak, vagy szabályoznak. Nem lehet linket beküldeni, mert a moderátornak egyböl nem tetszik és jön a korlátozás. Nekem ez a weboldal tetszik a legjobban. Minden házifeladatos weboldalt fölülmúl. Egy problémám lenne. A chateknél lehessen törölni embereket, vagy tiltani, vagy valahogyan törölni az előző üzeneteket. Pl.: valakivel még egy éve régen beszéltél, és már nem tartod a kapcsolatot vele, az is azok közt van, akivel most beszéltél egy perce. Valahogyan ezeket szét kellene válogatni, választani. Sztem ez egy jó fejlesztés lenne.
Más semmi gondom nincs az oldallal. Profin van megoldva minden.
2

Kedves eHázi!

Nekem 2 észrevételem lenne (végül 3 lett). Az egyik, hogy cseteléskor (privát üzenetek) minden egyes új üzenet elárasztja a böngészési előzményeket a böngészőn. A böngésző minden egyes új üzenetkor azt hiszi, hogy egy új lapra navigáltunk, amit feljegyez és egy rövid időn belül, pár üzenetváltás múlva már kifejezetten hasztalan lesz "visszalépni egyet", hiszen az előzmények csak az üzenetek oldalból fog állni.

A másik észrevételem, hogy a linkek alapból fekete színűek, mint egy sima szöveg. Csak akkor látszik, hogy kattintható, ha fölé visszük az egeret, ami miatt nagyon nehezen látható egy szövegben, hogy pontosan hol is van link, ami szerintem nem praktikus. Egy link tűnjön ki a normál szövegből. Vagy üssön el a színe, vagy legyen vastagított betűkkel, vagy legyen aláhúzva, de látszódjon, hogy az egy link.

Illetve még talán annyi, hogy nagyon becsülendő, hogy az oldalnak saját emoji-jai vannak, amik szerintem elég jók is. Viszont ezekről nincs lista. Jó lenne tudni, hogy mikkel lehet őket előhívni. Meg aztán az sem épp mindegy szerintem, hogy a "kettőspont D" (vigyorgás) és az "xD" (röhögés) az cseppet sem ugyanaz. Márpedig a kettőspont D az "xD"-t hoz be, ami nekem fura.

Én eddig ezeket találtam meg:
angry - :@ - :@
confused - :| - :| (alt gr + w)
cool - B-) - B-)
crying - :( - :'(
cute - :3 - :3 (ez csak előtte utána szóközzel működik)
happy-1 - ???
happy - :) - :)
in-love - ???
laughing - :D - :D
sad - :( - :( (ez csak előtte utána szóközzel működik)
sick - ???
surprised - :O - :O vagy :o
tongue - :P - :P vagy :p
wink - ;) - ;)

Ennyi lenne. Köszönöm.
Módosítva: 1 éve
1

Kedves eHázi!

Felvettem a kapcsolatot az asciimath-el, az ügyben, hogy a képletekben ha tizedestörtes számot írunk, akkor csak tizedes ponttal jelenik meg jól a szám, ha tizedes vesszőt teszünk, akkor a vessző után hagy egy kis üres helyet, ami miatt különválik a szám. Pl: `15.41` (teljesen normálisan néz ki), ellenben `15,41` (itt elválasztja a vessző mentél a számot), valójában így kéne kinéznie: `"15,41"`.

Erre a problémára a következő választ kaptam tőlük: https://github.com/asciimath/asciimathml/issues/139#issuecomment-1185848421

Röviden: az asciimath szkriptnek ezen az oldalon lennie kell valamilyen konfigurációs fájljának, ahol meg lehet határozni, hogy melyik karakter legyen a tizedes jel. Ha ott pont helyett vesszőt állítunk be, akkor megfelelően, a magyar jelölésrendszer szerint lehet majd használni ezt a kiegészítőt, ami szerintem fergeteges lenne!

Helyesbítek: nem egy fájlról van szó. Megtaláltam itt az oldal html kódjában, ahol inicializálják a MathJax-et, ami az asciimath renderelője. Ebben kell átállítani a szóban forgó dolgot. Erről a kódrészletről van szó:
https://pastebin.com/sBhSGCpz
Ezt a fentit kéne erre módosítani ez alapján: http://docs.mathjax.org/en/v2.7-latest/options/input-processors/AsciiMath.html
https://pastebin.com/s0i1BHSc
(Mellesleg, a [ math ] és a [ kifejezes ] tag-ekről és a dupla kattintásról nem hiszem, hogy sokan tudnának, így aztán értelmét vesztik ez a funkció. Mindenki csakis a backtick-kel használja az asciimath-et, ami az alapértelmezett elválasztó, így külön ezt a részt (asciimath2jax) nem is volna szükséges meghatározni.)

Köszönöm.
Módosítva: 1 éve
1

Úgy tűnik, hogy vannak, akik azzal a bizonyos chatbot segítségével próbálnak meg válaszokat generálni az ehazi oldal kérdéseire.

Teszik ezt anélkül, hogy átgondolnák vagy átszámolnák a választ.

Az oldal jelenlegi működése szempontjából ezt nem tartom jó hozzáállásnak.

Jelenleg nem elég megbízható a chatbot válasza, bár kétségtelenül nagyon "szépen" - emberien- , kidolgozott feladattal válaszol.

Sajnos az oldal hatékony moderálás nélkül alkalmatlan ennek a kiszűrésére...

Így csak a kérdés feltevőn múlik, hogy hogyan dönt a válasszal kapcsolatban....
1