Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezeket hogy kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
443
Segítsetek légyszíves! A 14feladat a,b,d 15feladat
16 feladat.Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
surgos!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
14)
a)
V = 12 * 3 * 4 = 144 cm3
A = 2(12*3 + 12*4 + 3*4) = 192 cm2

b)
V = 5,83 = 195,112 cm3
A = 6 * (5,82) = 201,84 cm2

d)
V = r2π * m = 52*π*8 = 628,32 cm3
A = 2*r2π + 2*r*π*m = 408,4 cm2

15)
geogebra... csatolok képet

16)
a) 5! = 120

b) 9*104*2 = 180000 # Az első helyre 9 számjegy kerülhet (a 0 nem); a többi helyre bármi, illetve az utolsó helyre 0 vagy 5 (2 lehetőség)

c) 63 = 216

d)
i) 5*5! = 600
ii) 5! = 120
iii) Mivel a hat számból 3 páros, 3 páratlan ezért a lehetséges számok fele lesz páros. `frac{600}{2}` = 300

e) prímszámok : 2, 3, 5 -> 3 db
P(A) = `frac{3}{6}` = 0,5

f) csatoltam képet a lehetséges esetekről
P(B) = `frac{12}{36}` = `frac{1}{3}`

g)
van 30-12 = 18 B-s ceruza
P(C) = `frac{18}{30}` = `frac{3}{5}`
0