Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
534
Egy sorozat bármely eleme (a második elemtől kezdve) az előtte lévő elemnél 4-gyel több. A negyedik elem a4=6. Sorod fel a sorozat első 5 elemét!
Hogyan nevezzük az ilyen tulajdonságú sorozatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a sorozat egy számtani sorozat
a1 = x
d = 4

a5 = 10
a4 = 6
a3 = 2
a2 = -2
a1 = -6
Módosítva: 4 éve
0